Imadent

Tandimplantat

Ersätt helt förlorade tänder

En tandimplantatsbehandling går ut på att man ersätter förlorade tänder för att du som patient ska få tillbaks din självkänsla, tuggförmåga och förenkla din vardag!

Tandimplantat känns och fungerar som dina naturliga tänder

En tandimplantatsbehandling går ut på att man ersätter förlorade tänder

Vad är ett tandimplantat?

Ett tandimplantat är en typ av tandersättning som används för att ersätta en eller flera saknade tänder. Det är en kirurgisk inopererad titanskruv som sätts fast i käkbenet och fungerar som en stabil grund för en konstgjord tandkrona. Det är även möjligt att ersätta en hel käke. Implantatbehandling är en väl beprövad och modern medicinsk tandvårdsteknik som över hela världen används av kvalificerade tandläkare.

✔︎ Fast och tryggt alternativ – Tandimplantat fästs i käkbenet.

✔︎ Ser ut som riktiga tändeer – Tandimplantat ger ett naturligt resultat.

✔︎ Lång hållbarhet –Ett implantat kan heller inte drabbas av karies.

En bra självkänsla börjar alltid med ett brett leende

Tandimplantat är det näst bästa efter riktiga tänder då de är designade för att se ut, kännas och fungera som dina naturliga tänder så att du kan vara säker på ditt leende.
Och tandimplantat kan faktiskt ge bättre långsiktigt värde än konventionella tandersättningsalternativ

Hur går det till med tandimplantat?

1. Undersökning

Vid första besöket hos tandläkaren görs en grundlig diagnos med hjälp av röntgenbilder och en klinisk undersökning. Detta för att se om det finns tillräckligt med ben och att tandkött och vävnader ser friska ut varav även ett tandhygienist besök blir aktuellt. Vid besöket diskuteras även olika behandlingsalternativ som passar bäst för varje individ. Rökare bör minska alternativt sluta under implantatbehandlingstiden för att optimera läkningen. Patienten får även ett kostnadsförslag innan behandlingen utförs.

2. Implantatinstallation

Implantatinstallation utförs kirurgiskt med lokalbedövning. Tandläkaren opererar in titanskruven i käkbenet vilket normalt tar 1-2timmar. Efter operationen behöver man smärtstillande mot eventuellt värk som kan uppstå när bedövningen börjar släppa. Det är även bra att inte anstränga sig för mycket på operationsdagen för bästa läknings resultat. Efter cirka 2 veckor görs en kontroll och borttagning av stygn hos tandläkaren. Därefter tar det vanligtvis 2-6månader för titanskruven att fästa sig i käkbenet. Önskas en provisorisk löstagbar tandprotes för att täcka tandluckan under läkningsprocessen är detta möjligt förutsatt att det ej stör läkningen.

3. Implantatkrona

När implantatet är färdigläkt och fästs sig fint i käkbenet tar tandläkaren avtryck alternativt skannar. Detta skickas sedan vidare till tandteknikern för framställning av nya tänder. Efter cirka 2-4veckor är tänderna färdiga och tandläkaren kan sedan skruva fast dessa.

4. Eftervård och kontroll

Ett gott samarbete mellan patient och tandläkare/tandhygienist är ytterst viktigt för ett lyckat resultat och fortsätter även efter implantatbehandlingen. Regelbundna kontroller hos både tandläkare och tandhygienist tillsammans med en god egenvård hemma är av största vikt för att förebygga sjukdomar kring implantat. Individuellt anpassade information/instruktioner och produkter provas ut vid tandhygienistbesöken och kontrolleras med individanpassade intervaller.